Hälsoråd för Katt
Birgitta Molin


Boken ger praktiska råd och tips om hur du ska sköta din katts sjuk- och friskvård. Boken innehåller praktiska och förebyggande råd om de vanligaste sjukdomarna på katt. Du får veta hur du kan göra nödvändiga åtgärder på ett korrekt sätt. Här finns avsnitt om avmaskning, vaccination, hudlidande mm.
Boken finns att köpa på apoteket för ungefär en femtiolapp. Den är mycket användbar och rekommenderas varmt.

Kattuppfödning - avel och genetik
Ylva Stockelberg

Boken innehåller det mesta kattuppfödaren behöver veta och den är skriven på med ett enkelt språk vilket gör att den är lätt att förstå. Boken innehåller avsnitt om kattens fortplantning, parning, dräktighet och förlossning. Hur föder man upp kattungar? Hur viktig är den tidiga kontakten med människan för att de ska utvecklas till trevliga sällskapskatter? Hur registrerar man raskatter? Vilka lagar gäller vid försäljning av katter? Här finner du svar på dessa och andra frågor.
Boken innehåller även ett avsnitt om färggenetik som kan hjälpa uppfödaren att räkna ut vilka pälsmönster och färger som de blivande ungarna kan få. Boken kan varmt rekommenderas även till den kattintresserade som inte tänker föda upp katter utan bara är kattfantast.

Varför gör katten så
Susanna Rosén

I boken kan du läsa om varför katten gör som den gör och författaren ger råd om hur relationen mellan människa och katt kan utvecklas. Katten kommunicerar med dig på många olika sätt och i boken kan du läsa om de olika beteenden den har och på så sätt kanske förstå din katt bättre.


Att ha katt (kompendium)
SVERAK


Kompendiet innehåller gedigen information om att ha katt; skötsel, uppfödning, utställning, blanketter med mera. Mycket prisvärt!

The Devon Rex Handbook
Gerri Logan och Ann Gibney

Det här häftet är skrivet av två amerikanska uppfödare och i det finns information om devon rex typen med fokus på huvudet med beskrivande teckningar. Man diskuterar pälskvalité och handhavande och det finns också foton som hjälper till att förklara vad man menar.
Häftet är skrivet på engelska.