Apport
Marie Hansson

Här kan du läsa om hur du lär in apportering från grunden på valp och vuxen hund. Du som redan börjat öva och är missnöjd med resultatet får råd. Flera fel en hund kan göra i apporteringen finns redovisat, med mängder av olika träningstips för vart och ett. Med tålamod, kunskap om inlärnings - psykologi och ett gott humör kan varje hund läras konsten att apportera, menar författaren. Häftet är mycket användbart både för den som tävlar och för den som vill aktivera sin hund.

Lexikon i Hundspråk
Anders Hallgren


I den här boken får du svar på vad din hund försöker säga till dig med alla sina signaler och sitt kroppsspråk. I boken kan du slå upp alla de budskap hunden förmedlar och översätta dem. Lättläst och bra bok!

Min Bästa Vän
Marie Hansson

Boken är mycket lättläst och den tar upp hela grunden i hunduppfostran och hundpsykologi med den mjuka ideologin. 1/3 av boken berör aktivering. Du får mängder av roliga och enkla tips om hur hunden ska aktiveras. Aktiveringens idé bygger på naturliga sysselsättningar och man behöver inte nödvändigtvis gå utomhus för att kunna träna. Det finns massvis med övningar och varje övning är pedagogiskt upplagd med tips på vad du kan kalla den, ingående beskrivning på hur du ska göra och vad du ska tänka på innan och dessutom förslag på hur du kan utveckla den färdiga övningen. Dessutom kan du läsa om valpuppfostran, flocken, stress, inlärningsregler mm.
Hälsoråd för Hund
Birgitta Molin


Boken ger praktiska råd och tips om hur du ska sköta din hunds sjuk- och friskvård. Boken innehåller praktiska och förebyggande råd om de vanligaste sjukdomarna på hund. Du får veta hur du kan göra nödvändiga åtgärder på ett korrekt sätt. Här finns avsnitt om avmaskning, vaccination, hudlidande mm.
Boken finns att köpa på apoteket för ungefär en femtiolapp. Den är mycket användbar och rekommenderas varmt.

 

Lydnadsboken
Memea Mohlin


I boken beskrivs lydnadsmomenten i samtliga klasser och hur du kan träna in dem steg för steg. Boken tar också upp några vanliga fallgropar och hur du kan undvika dem. Författaren ger många goda råd och tips om vad du kan göra för att träningen ska upplevas som positiv för hunden. Mycket bra bok för den som är intresserad av tävlingslydnad.

 

Kontaktkontraktet
Eva Bodfält


Detta är en bok som handlar om människans samspel med hunden. I boken delar författaren med sig av 20 års erfarenhet av inlärningspsykologi och samspelet människa-hund. Boken innehåller en mängd praktiska tips om hur man får en följsam hund som lyder med glädje, dessutom kan du läsa om flera exempel tagna ur verkligheten.

Inkallning så mycket mera
Memea Molin


Den här boken borde alla hundägare läsa! Den handlar bla om ömsesidig respekt, kommunikation och inlärning för den vuxna hunden och valpen. Författaren tar upp sådant som borde vara självklarheter som gäller ledarskap och hunduppfostran. Boken är lättläst och pedagogiskt upplagd. Rekommenderas varmt!

Innan det smäller
Memea Molin


Boken handlar om förebyggande träning, hur du kan träna din hund så att den inte blir skottberörd. Den ger även goda råd om hur du kan träna en redan skottberörd hund.

Hundens språk och flockliv
Lars Fält


Hundens språk och flockliv handlar om ett ämne som är lika fascinerande som viktigt - etologin, läran om djurens beteende. Från början härstammar hunden från vargen, och mycket i dess beteende kan förklaras av livet i vargflocken. För att lära känna hunden som social varelse måste vi förstå hur hunden fungerar som flockmedlem bland människor. För en hundägare som vill ha ett bra förhållande med sin hund räcker det inte med att hunden förstår vad hundägaren vill. En förståelse åt det andra hållet är lika nödvändig. Den som kan tolka hundens signaler, tyda dess språk, har alla möjligheter att utveckla ett fint samspel med sin hund.

Aktivitetsboken
Memea Mohlin

Aktivitetsboken är en bok fylld av övningar, enkla och svårare, som du kan göra tillsammans med din hund, både utonhus och inomhus. Hundar är fantastiskt läraktiga och anpassningsbara djur, menar författaren. I princip kan de lära sig vad som helst. Bäst trivs de om de får vara aktiva, och lösa problem tillsammans med sin ägare. Aktivera hunden kan man göra på många olika sätt. Vilket sätt man väljer handlar mest om personlig fallenhet både hos förare och hund. På ett lättfattligt sätt skriver författaren om hur vi kan förbättra samvaron tillsammans med våra hundar. Boken är fylld med diverse tips och idéer.

 

Med sikte på 10:an
Niina och Kenth Svartberg


I den här boken kan du läsa om hur man med hjälp av belöningar får hunden aktiv, initiativrik och positiv under såväl träning som tävling. Och, inte minst viktigt, hur man lär hunden att utföra snygga presta- tioner som ger höga betyg på tävlingsplanen. Fokus ligger på hundens inlärningsförmåga och hur man använder den för att träna detaljer som snabba apporteringsgripanden och snygga ställanden i inkallningen. Här beskrivs också hur du lyckas med konsten att få med färdigheterna från träningen in på tävlings- planen. Med andra ord: en heltäckande bok om tävlingslydnad!

Lyckas på tävling
Niina Svartberg


Har du dåliga tävlingsnerver? Då kan den här boken bli din "räddning". Så var det iallafall för mig. Jag hade sabbat massor av tävlingar och så hoppade jag på en studiecirkel, som handlade om just tävlingsnerver. Efter denna bok+studiecirkel så lyckas jag nästan alltid att fokusera rätt, vilket jag inte alls klarade innan. Rekommenderas varmt för alla med dåliga tävlingsnerver!