Katteriet är godkänt av Länsstyrelsen Gävleborg och tillstånd finns enligt 16 § djurskyddslagen 1988:534. Diplomerad uppfödare med uppfödning av Devon Rex katter sedan 2001.


S*Wild Things A Xmas Fairy

Vi fick möjlighet att låna hybriden Parlörs Lin, för en kull. Ur den kullen sparade vi S*Wild Things Aini som vi senare avlat vidare på:

S*Wild Thing´s Aini ligger på sin favorit kudde
S*Wild Things Aini

Alla våra katter är innekatter som har tillgång till hela huset. De har en stor kattgård på ca 30 kvadratmeter de kan vistas i, om de vill, när vädret tillåter. Katterna är i första hand våra kära familjemedlemmar och i andra hand utställnings och/eller avelsdjur.

Namnet S*Wild Things
Namnet Wild Things kom långt ner på listan med förslag, men när det väl blev godkänt som katterinamn kändes det helt rätt. Det passar verkligen ihop med Devon Rexens livliga underbara temperament!

Målsättning
Målet är att föda upp friska, rastypiska, trevliga katter med Devon Rexens härliga temperament. Är katten dessutom vacker och har framgångar på utställning så är det ett plus i kanten. Samtliga kombinationer som görs hos oss är väl planerade. Vi försöker hålla en så låg inavelsgrad som möjligt och självklart följer vi SVERAK´s rekommendationer. Flera av de katter vi fött upp har gått bra på utställningar. De har vunnit sina klasser, BIV, NOM och flera har vunnit BEST IN SHOW.


CH S*Wild Things Hydra Årets Katt 2015 - Bäst i Variant

World Champion S*Wild Things Tutankhamon,
Best of Breed Devon Rex 2013, Best Adult och Best of Best. Helt fantastiskt! Kolla gärna in hans fantastiska utställningsresultat.BIS uppfödning igen!! 120520. Foto: Erika Englund


S*Wild Thing´s blev än en gång BIS uppfödning 111001!


CH S*Wild Things Amazing Jessica BIS med alla röster i panelen.
Fler bilder från den fantastiskt framgångsrika helgen i maj 2013 finns här

Uppfödning i hemmiljö
De första veckorna tillbringar kattungarna i sovrummet för att få lugn och ro. När de sedan klättrar ur bolådan får de flytta ut till vardagsrummet. Där blir de vana vid allt vad vardagslivet bjuder på i en trygg familjemiljö där det finns ungdomar, hundar och andra katter. Vi är noga med att hantera katterna mycket. Allt för att de ska bli så socialiserade som möjligt tills de är leveransklara vid 14 veckors ålder.

Uppföljning
Vi vill hålla kontakten med våra kattungeköpare för att få veta hur det går för katten under dess liv och även för att få information om ev. defekter eller sjukdomar. Detta är mycket viktigt för vårt fortsatta avelsarbete. Självklart får du som köpare all support du kan behöva!

Vid leverans av kattungen är den:
- minst 14 veckor gammal
- fullvaccinerad mot kattpest och kattsnuva
- avmaskad
- id-märkt
- veterinärbesiktad
- försäkrad för dolda fel i 3 år hos Folksam

Detta medföljer vid köp:
- stamtavla registrerad i SVERAK
- mat den är van vid
- kattungepaket från Royal Canin
- anteckningar med goda råd som kan behövas under kattungens uppväxt
- all support ni kan behöva