Kenneln är godkänt av Länsstyrelsen Gävleborg och tillstånd finns enligt 16 § djurskyddslagen 1988:534. Uppfödning av hundar sedan 2012. Anna har gått SKKs Hunduppfödarutbildning.
Anna har varit aktiv med Belgiska Vallhundarna sedan början av 1990-talet och innan dess hade hon både drever och liten munsterländer. Hennes första tervueren hette Bästdals Lavina:


Lavina
TJH LP I SUCH Bästdals Lavina

Beslutet att börja med uppfödning har vuxit fram successivt och med mycket eftertanke. Att bli uppfödare innebär att man tar på sig ett stort ansvar. Våra avelsdjur väljs ut under noga övervägande och de gör de hälsoundersökningar som rasen kräver. Vi gör BPH på våra sällskapsraser och MH på brukshundarna. Vår målsättning är att våra egna hundar ska ha ett aktivt vardagsliv, ska ställas ut på utställning och arbetas aktivt med. Under hundarnas egna sidor kan du se deras resultat från utställningar och tävlingar. Hundarna är i första hand kära familjemedlemmar och i andra hand utställnings- tävlings och/eller avelsdjur.


RLD N Hypnotic Poison Polly, RLD N RLD F Bernerhagens Pepita, RLD N RLD F Emperix Stardust, RLD N Hypnotic Poison Eternal Joy
tillsammans med Esther sommaren 2023 någonstans längs Vildmarksvägen

Namnet Hypnotic Poison
Hypnotic Poison är namnet på Annas favoritparfym.


RLD N Hypnotic Poison Polly & RLD N Hypnotic Poison Eternal Joy

Målsättning
Målsättningen är att föda upp friska, mentalt, exteriört och "bra" hundar, som ska lämpa sig till det mesta. En bra hund är en perfekt allroundhund som lämpar sig till vad man nu vill sysselsätta sig och hunden med. Den "perfekta hunden" är i stort sett omöjlig att få fram, men det är naturligtvis vår målsättning att försöka. En bra hund är enligt oss en frisk hund utan rädslor, med rastypisk arbetslust, ”will to please” och utifrån ras kamplust och föremålsintresse. Samtidigt ska hunden kunna koppla av och ta det lugnt när det inte sker några aktiviteter. Den perfekta hunden ska också ha en korrekt exteriör och kunna hävda sig i utställningssammanhang. Samtliga kombinationer som görs hos oss är väl planerade. Självklart följer vi rasklubbarnas och SKK´s rekommendationer.

Esther och Pepita har gått ett viltspår april 2014. Lycklig hund och matte!
Bernerhagens Pepita älskar att viltspåra

Uppfödning i hemmiljö
De första veckorna tillbringar hundvalparna i sovrummet för att få lugn och ro. När de sedan klättrar ur bolådan får de flytta ut till köket. Där blir de vana vid allt vad vardagslivet bjuder på i en trygg familjemiljö där det finns ungdomar, katter och andra hundar. Vi är noga med att hantera valparna mycket. Allt för att de ska bli så socialiserade som möjligt tills de är leveransklara vid 8 veckors ålder.Hypnotic Poison Dixi, Daim, Dumle och Domino 7 veckor

Uppföljning
Vi vill hålla kontakten med våra valpköpare för att få veta hur det går för hunden under dess liv och även för att få information om ev. defekter eller sjukdomar. Detta är mycket viktigt för vårt fortsatta avelsarbete. Självklart får du som köpare all support du kan behöva!


RLD N Hypnotic Poison Eternal Joy, RLD N RLD F RLD A Björabäckens Viking Power Frigg och RLD N RLD F Emperix Stardust