Anna har varit aktiv med Belgiska Vallhundarna sedan början av 1990-talet och innan dess hade hon både drever och liten munsterländer. Hennes första tervueren hette Bästdals Lavina:


Lavina
TJH LP I SUCH Bästdals Lavina

Beslutet att börja med uppfödning har vuxit fram successivt och med mycket eftertanke. Att bli uppfödare innebär att man tar på sig ett stort ansvar. Våra avelsdjur väljs ut under noga övervägande och de gör de hälsoundersökningar som rasen kräver (Belgiska Vallhundar HD och AD röntgas och mentaltestas. Cavalier King Charles Spaniels kollar ögon, patella och hjärta) Våra hundar ställs ut på utställning och arbetas aktivt med. Hundarna är i första hand kära familjemedlemmar och i andra hand utställnings- tävlings och/eller avelsdjur.

Namnet Hypnotic Poison
Hypnotic Poison är namnet på Annas favoritparfym.

Jolie 070324.Fotograf:Jessica Mårtensson
TJH LP I LP II SUCH NUCH C.I.B SE VV 15 Breakpoint´s Jolie of Okey

Målsättning
Målsättningen är att föda upp friska, mentalt, exteriört och arbetsmässigt bra hundar, som ska lämpa sig till det mesta. En bra hund är en perfekt allroundhund som lämpar sig till bruks, lydnad, rally, utställning, agility eller vad man nu vill sysselsätta sig och hunden med. Den "perfekta hunden" är i stort sett omöjlig att få fram, men det är naturligtvis vår målsättning att försöka. En bra hund är enligt oss en hund utan rädslor, med arbetslust, ”will to please”, kamplust och föremålsintresse. Den perfekta hunden ska också ha en korrekt exteriör och kunna hävda sig i utställningssammanhang. Samtliga kombinationer som görs hos oss är väl planerade. Självklart följer vi rasklubbarnas och SKK´s rekommendationer.

Esther och Pepita har gått ett viltspår april 2014. Lycklig hund och matte!
Bernerhagens Pepita älskar att viltspåra

Uppfödning i hemmiljö
De första veckorna tillbringar hundvalparna i sovrummet för att få lugn och ro. När de sedan klättrar ur bolådan får de flytta ut till köket. Där blir de vana vid allt vad vardagslivet bjuder på i en trygg familjemiljö där det finns småbarn, katter och andra hundar. Vi är noga med att hantera valparna mycket. Allt för att de ska bli så socialiserade som möjligt tills de är leveransklara vid 8 veckors ålder.


Apport 110402
Eternity´s Black Lupus nästan 4 månader

Uppföljning
Vi vill hålla kontakten med våra valpköpare för att få veta hur det går för hunden under dess liv och även för att få information om ev. defekter eller sjukdomar. Detta är mycket viktigt för vårt fortsatta avelsarbete. Självklart får du som köpare all support du kan behöva! Regelbundna träffar kommer att ordnas.

Esther och Pepita på utställning i Alfta
Bernerhagens Pepita och Esther har vunnit en massa priser på utställningar