Ni följer väl oss på insta? Där lägger vi upp nyheter, bilder och filmer oftare än när hemsidan uppdateras
hypnoticpoison_kennel (hundkonto) och wildthings_devonrex (kattkonto)

240508 I helgen som var var vi på hundutställning på Timrå BHK, officiell hundutställning för brukshundar och inofficiell för övriga raser. Vi ställde ut gamla Sookie (Joy Ride av Vikholmen) och Saga (Bernerhagens Linnea). Sookie blev Bästa Veteran och BIS 3 veteran på lördagen. På söndagen blev hon Bästa Veteran, BIM och BIS 2 veteran! Saga blev BIR båda dagarna och BIG 3 på lördagen. Jätteroligt att hundarna visade sig så fint och att det gick så himla bra för båda. Dessutom var det första gången som Esther visade Sookie och det gjorde hon med bravur :)


Esther och Saga HP, BIR båda dagarna och BIG 3 lördag


Esther och Sookie BIS 3 veteran lördag och BIS 2 veteran söndag

240430 På VNKKs inoff 21/4 ställdes Hypnotic Poison Happy Minerva "Iris" ut och hon blev BIR valp, BIG 1 och BIS 3!! Stort grattis till Ralph och Fredric på kennel Emperix som äger henne!:

240420 Äntligen har kattungarna som vi behöll från vaåra senaste kullar "Gunnel" och "Kanelia" fått egna sidor. Hjördis har varit på parning igen eftersom förra parningen inte "tog" så förhoppningsvis blir det Devon Rex kattungar i sommar. Mer info under planer om den förhoppningsvis väntade kullen.

240414 Liv och Sonja (Hypnotic Poison Great Libra) har tävlat NoseWork NW 1 TSM. De klarade 3 av 4 sök. Stort grattis!:

Jill och Esther (CH S*Wild Things Niobe) har varit på utställning och fått finfin kritik och CACIB. Stort grattis!:

240406 Nu har alla kattungarna i kryddkullen flyttat till sina nya familjer. Vi önskar dem stort lycka till:


Anna, Mikael och S*Wild Things The Curry som kommer kallas "Curry"


Jennie och S*Wild Things The Pepper som troligen kommer kallas "Iris"

240329 Förra helgen tävlade Anna/Frigg mästarklass occh fick 83 poäng, placering 4 och Esther/Vega avanceradklass rallylydnad i Ånge och de slog till och hamnade på pallplats 3 med ett kvalificerande resultat. Fantastiskt fin start på årets tävlingssäsong:


Esther & Vega (RLD N RLDF Emperix Stardust) fick kvalificerande resultat i avancerad klass rallylydnad och pallplats 3

Kattungarna i kryddkullen har börjat flytta och vi önskar dom stort lycka till! Det är ett socialt och härligt gäng som jag tror kommer förgylla sina nya familjers liv:


Alma och S*Wild Things The Basil som troligen kommer kallas "Basse" tillvardags


Yassine och Josefin med S*Wild Things The Rosemary som kommer kallas "Lilo"

240317 God nyheter! Björabäckens Viking Power Friggs DNA test har kommit gällande NAD och hon är N/N dvs inte bärare av denna hemska sjukdom. Nya bilderna på kattungarna. Här är en bild på vår keeper "Gunnel" (S*Wild Things Snowflake) som har så coola ögon:

240310 Nya bilder utlagda på kattungarna. Vi har fått återbud på den lovande svarta honan S*Wild Things The Black Pepper. Hon är verkligen speciell och supertrevlig. Hennes halvbror S*Wild Things Rumbling Michelangelo har gjort debut i utställningssammanhang på Norrskenskattens klubbmästerskap och det gjorde han med bravur. Så stolt! Stort grattis till hans ägare Johanna och Isabel! Han blev Bäst i kategori 4, Bästa kattunge hane och Bästa kattunge hane:


S*Wild Things Rumbling Michelangelo

240303 Nya bilder utlagda på kattungarna. Kattungarna i Snow-kullen har nu flyttat. Vi önskar dom alla ett stort lycka till i livet! Igår var det debut på utställning för valpar ur Happy Harry Potter kullen, Happy Minerva (Iris) och Happy Lily Potter (Greta). Det gick alldeles utmärkt. De fick HP och Hypnotic Poison Happy Lily Potter blev BIR. Även Saga ställdes ut och hon fick också HP och blev slagen av tjusiga Greta i bästa valp. Verkligen lovande valpar som blir enormt spännande att följa i framtiden.

Det har varit årsmöte för den klubb vi tävlar våra hundar för; Järvsö BHK. Sookie blev Årets Utställningshund. Galet roligt med tanke på att hon är 12 år och Frigg fick pris för RLDA:

240218 Igår var vi på Gästriklands kennelklubbs inofficiella hundutställning och det gick riktigt bra. Polly debuterade som veteran och hon blev BIR veteran. Saga blev BIR valp och BIG 3 valp.

240211 Nya bilder på kattungarna, även bilder från förra veckan på kryddkullen. Rekommenderar er som vill "hänga med" att följa våra konton på instagram där vi försöker att uppdatera lite då och då, Hemsidan blir tyvärr inte uppdaterad så ofta. De här tre fina honorna har inte hittat sina kommande familjer ännu. Leveransklara i slutet av mars:

240128 Nya bilder på kattungarna. Alla kattungarna i konstnärskullen har flyttat. Vi önskar dom alla stort lycka till i deras nya hem.

240120 Igår var vår dotter Esther och tävlade med lånehunden "Syta" (en golden retriver) och de lyckades knipa en delad första plats, fick 99 poäng av 100 och en ny titel RLD N. Så duktiga! Nya bilder på kattungarna. De är så himla roliga nu. Vi försöker lägga ut så ofta vi hinner på instagram, så följ oss gärna där.


Nu syns det tydligt att Snowflake är oddeyed

240110 Nya bilder på de yngsta kattungarna. De är verkligen så himla mysiga och sociala. Det finns kattungar till salu, så småningom kommer de söka egna familjer att flytta till :)


S*Wild Things Snow Angel söker en egen familj

240107 Stort grattis till Jill och "Ester" CH S*Wild Things Niobe som fått cacib och superfinkritik. Stolt uppfödare!

Vi brukar ju göra någon form av sammanställning av årets höjpunkter så nu kommer den, lite sent :) På kattfronten var det 2023 att S*Wild Things Niobe med matte Jill blev utställningschampion! Stort grattis! Sedan fick vi i slutet av året tre lovande kullar. Det blir spännande att se vad det blir av dom.

På hundfronten har vi varit lite aktiva. Några höjdpunkter är Vegas (RLDN RLDF Emperix Stardust) start i rallylydnad avanceradklass i Sundsvall i slutet av sommaren. Poängen räckte inte till ett kvalificerande resultat, men det var ändå Esther och Vegas bästa tävling i den klassen. Anna och Frigg (RLDN RLDF RLDA Björabäckens Viking Power Frigg har fått titeln RLDA och hamnat på prispallen några ggr under säsongen. De har även startat i startklasslydnad med pallplats, men ingen uppflyttning. Vår gamla Sookie (JoyRide av Vikholmen) har gått himla bra på utställning ännu ett år trots att hon är 11 år. Hon har blivit bästa veteran på samtliga utställningar hon deltagit på, fått ck´n, blivit BIR och haft en massa BIS veteranplaceringar. Allra roligast har det varit att hon var med på SBU (typ belgar SM) och blev BIS 2 veteran där båda dagarna. Bara att få CK och bli bästa groenendaeltik på en sådan stor belgarspecial är liksom lite "extra allt" och sedan smälla till med BIS 2 veteran är bara wow! Vi förgyllde också vår flock med en till cavalier king charlesspaniel; lilla Bernerhagens Linnea "Saga". Hon hann med två valputställningar och blev BIR, HP, BIG 1 och BIS 2 på sin allra första utställning (bara 4 månader gammal). Sin andra utställning blev hon BIR, HP och BIG 3 på. Vår underbara Joy (RLDN Hypnotic Poison Eternal Joy) fick 8 helt fantastiska valpar. Kommer bli så roligt att följa dom. Några av dom har redan gått på valpkurs och troligen blir det utställning under året för några av dom.

240106 Massor av nya bilder på våra kattungar utlagda.


S*Wild Things Snowfall (hane)

231229 Hoppas ni alla haft en härlig julhelg. Vi har som vanligt haft ett intensivt och trevligt julfirande. Alla djur är mer än väl socialicerande efter alla släktingar som tillbringat julhelgen hos oss :) Bliss fick fem kattungar 20 december. det blev en härlig mix av färger; svart, mönstrat, paddor och en choklad. Kattungar från Diors snowkull och Bliss kull (dom är än så länge namnlösa)finns tillgängliga.


S*Wild Things Snowstorm (hane)

231217 Nya bilder på alla kattungar. Här är konstnärskullen; Rembrandt, Claud Monet och Michelangelo:


231210 Önskar er alla en trevlig andra advent och hemsidan är nu uppdaterad med några nya bilder på kattungarna. Många fler finns att skåda på vårt instagramkonto wildthings_devonrex. Där lägger vi även upp lite filmsnuttar osv. Vi glädjer oss också för att pappan till senaste cavalierkullen igår blev Svensk Vinnare 2023! Stort grattis till Måns (Emperix Snowfall) ägare och uppfödare Ralph och Fredrik.


S*Wild Things Rumbling Claud Monet söker en egen kärleksfull familj

231203 Saga (Bernerhagens Linnea) var igår på utställning och blev än en gång BIR och BIG 3. Så himla duktig bland massor av valpar och en trång lokal. Flera bilder utlagda på henne som du hittar här. Nya bilder på våra kattungar. Den röda mysiga hanen söker en egen familj, redo för flytt 10 januari:

231127 Nya bilder på våra kattungar. Flera av dem letar så småningom egna hem. Ovisst ännu vilka ur Diors kull, men vi vet att den röda hanen i Kleos kull söker en kärleksfull familj.
Igår var vi på utställningsdebut med lilla Saga (Bernerhagens Linnea) och hon gjorde verkligen succé och blev BIR, BIG 1 och BIS 2 valp! Det var jättemånga valpar som deltog så dessa framgångar var verkligen roliga:

BIS 2 valp 231126
Saga och Esther blir BIS 2 valp

231120 Igår flyttade de sista tre valparna och hjälp så tomt det är här hemma. Vi önskar er alla stort lycka till!

231119:

franky
Maria, Linn, Stefan och Hypnotic Poison Happy Remus Lupin (Franky)

greta
Hjalmar, Ellen, Sofia och Hypnotic Poison Happy Lily Potter (Greta)

leo
Nil, Vidas, Bin, Siri och Hypnotic Poison Happy Sirius ( Leo)

231118 Tre valpar till har hunnit flytta och vi önskar dom stort lycka till! Har fått små rapporter från de som flyttat och det har gått superbra i de nya hemmen. Så tacksam för det!

moa
Jonas, Moa och Hypnotic Poison Happy Dobby (Dobby)

julia
Julia och Hypnotic Poison Happy Bellatrix (Alice)


David, Maria och Hypnotic Poison Happy Ginny Weasley (Foxy)

231114 Alla valparna klarade av veterinärbesiktningen och RLD N RLD F Emperix Stardust har än en gång hjärta utan anmärkning. Härligt! Valparna har börjat flytta och vi önskar dom stort lycka till!


Riikka, Oscar och Hypnotic Poison Happy Draco Malfoy (Chip)


Fredrik, Ralph och Hypnotic Poison Happy Minerva (Iris)

231105 Nya bilder på valparna och nya bilder på och på kattungarna:


S*Wild Things Rumbling Rembrandt

231105 Nya bilder på kattungarna och nya bilder på valparna:


8 helt fantastiska valpar

231029 Nya bilder på kattungarna och nya bilder på valparna. Kattungarna har nu fått ögon, men än så länge bara äter och sover dom. Valparna är så himla härliga och gulliga nu. Det är mycket mycket svårt att slita blicken från valphagen :) Här är en bild på en av dom:


Hypnotic Poison Happy Bellatrix

231027 Kattungarna har blivit döpta. Temat på den här kullen är konstnärer :)

231022 Kleo har fått kattungar. Det blev tre fina hanar. Nya bilder på valparna. Esther och Polly har tävlat agility KM och kommit 2:a:

Två katter som vi fött upp har varit på utställningar med finfina resultat. S*Wild Things Niobe har fått CAC (cert) och blivit CHAMPION och S*Wild Things La Vie En Rose har debuterat på utställning och fått två CAC (cert) så nu fattas bara ett till championatet. Stort grattis till både katter och ägare! Jag gissar att utställning nu gett mersmak och att det kommer bli fler :)

231008 Nya bilder på valparna. Nu är de söta och går runt lite i "valplådan". Vill du komma på besök och titta på undeverken så går det bra att höra av sig så bokar vi in ett besök. En hane är obokad.

231004 Bilder utlagda på valparna. De har också fått sina namn. Temat på den här kullen blir Harry Potter. Det finns troligen en hane att boka. Följ oss gärna på instagram så är det enklare att följa valparnas utveckling, eftersom vi där lägger upp lite filmer och bilder så ofta vi hinner. Så fantastiskt roligt att följa en kulls utveckling. Nu har valparna öppnat ögonen och de kan gå omkring lite på darriga ben.

230927 Ny bild på Sookie och på Saga utlagd. Sookie har varit på officiell hundutställning i Ljusdal. Hon blev BIR och BIS 2 veteran! Så roligt! Valparna efter Joy och Måns har kommit. 4 tikar och 4 hanar blev det. Nu håller vi tummarna för att allt flyter på fint så alla överlever. Välkommen att visa intresse om du är intresserad av en valp ur den här kombinationen (mer info om kullen under "valpar")

230916 Vår Devon Rex hona Dior har varit dejtat Pettson. I den kullen blir det bara helfärgade kattungar; vita, blå och svarta (om det nu "tar sig"). Vi har skaffat en till helt underbar familjemedlem, lilla Saga (Bernerhagens Linnea). Tusen tack Anki! Hittills är vi väldigt nöjda. Hon är precis som en cavalier ska vara: framåt, orädd, social, lekfull och hur mysig som helst:

Första campingen 230901-03
Saga

230905 S*Wild Things Kleo är dräktig. I slutet av oktober förväntas vi få Devon Rex kattungar.

230823 Vi är så glada för via ultraljud har det konstaterats att cavalier king charles spaniel valpar väntas vecka 38:

 

230812 Allt för länge sedan det skedde en uppdatering här. Massor har hänt sedan sist. Här kommer en kort sammanfattning:
Sookie har haft finfina framgångar i utställningsringen trots sina höga ålder. Hon har blivit bästa veteran på samtliga utställningar hon varit på och BIS 2 på SBU´n (typ SM för Belgiska Vallhundar). Frigg har fått tävla lite. Hon har fått andra pris i startklass och fått två kvalificerande resultat i avancerad klass rallylydnad och därmed en ny titel RLD A. Både Cavalier King Charles Spaniel valpar planeras och Devon Rex kattungar. Nya foton är utlagda lite här och var. Här är en bild från vår tur runt Vildmarksvägen med alla våra hundar:


Vega, Polly, Pepita, Joy, Frigg och Sookie

230408 Stort lycka till Erika med Tiger (Qristmas Pixie) som har flyttat idag:


Erika & Pixie/Tiger

230403 Nu har kattungarna i Qristmas-kullen börjat flytta till sina nya hem. Vi önskar dom stort lycka till! I helgen har Santa Claus (Tomten) och Candy Cane (Selma) börjat sina nya äventyr. Här är Candy Cane tillsammans med hälften av familjen Gustafsson:


Joel, Sara & Candy Cane/Selma

230213 Här ser ni tre generationer cavalier king charles spaniels med friska hjärtan. Så underbart med nya hjärtintyg utan anmärkning! RLDN RLDF Bernerhagens Pepita 9 år och 7 månader, RLDN Hypnotic Poison Polly 7 år och 4 månader och RLDN Hypnotic Poison Eternal Joy 3 år:

230228 Nya bilder på våra underbara kattungar. Sookie blev än en gång årets utställningshund på Järvsö BHK. Roligt! Tänk att gamlingen (hon är 11 år) fortfarande varit oslagbar:) :


Sookie

230219 Nya bilder på kattungarna i Qristmas kullen. Mer info finns under kattungar.


Pixie

230211 Massor av nya bilder på kattungarna i Qristmas kullen. Dom letar egna kärleksfulla hem. Mer info finns under kattungar. Nu har kattungarna i nötkullen börjat flytta. Vi önskar dom stort lycka till:


Peanut/ Hilma, Pumpkin/ Selma & Gunilla

.
Pinyon/ Börje & Selma & Elsa


Pistachio & Alma

230204 Nya bilder på alla kattungar och uppfräschade sidor med nya bilder på våra katter. Esther och Polly har varit deltagit i en nosworkutmaning som heter Nyårsnosen och det gick alldeles strålande. 15 godkända moment av 15 möjliga:


RLDN Hypnotic Poison Polly

230129 Nya bilder på Bliss kattungar. De är riktigt gulliga nu och de letar egna kärleksfulla hem att flytta till i början av april. Nestor och Nyx har nu flyttat till sina nya familjer. Vi önskar dom stort lycka till!


Delar av familjen Karlsson och Trisse (Nestor). Maria och Nyx

Här är också en bild på Albus (Atlas) och hans nya flock:

230127 Först ut att flytta av kattungarna är Niobe. Stort lycka till i ditt nya hem:

Niobe med sin nya matte Jill

 

230122 Sist ut att flytta av valparna var Atlas, vars vardagsnamn kommer vara Albus. Foto kommer på honom och hans nya familj. Nya bilder på Bliss kattungar som hunnit fylla tre veckor.

230115 Nu har tre av fyra valpar flyttat till sina nya familjer. Vi önskar dom stort lycka till och det är så roligt att följa era små upptåg. Under "hundar kullar" har jag även skrivit in vad de som har instagramkonton heter på instagram. Här är Sonja (Libra), Lucy (Pandora) och Castor (Castor) med sina nya familjer:

Nu är det full fart på kattungarna. De är verkligen sociala och mysiga hela bunten:


221231 Vi önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År! Bilder utlagda på Bliss kattungar som anlände på julaftonen. De har fått namn med inspiration av julen.

221229 Nu har Castor hittat ett hem. Det kommer bli hur bra som helst :) Känns verkligen som att vi hittat toppenhem till alla valparna. Tacksam för det!

221228 Godingen Castor är åter till salu. Han söker ett aktivt hem, vill gå valpkurs och kanske gå på någon utställning i framtiden. Det viktigaste är dock att han hittar en familj där han får vara en naturlig del av familjen och får en massa kärlek. Fyller 8 veckor 3/1. Mer infor finns under valpar


221226 Hoppas att ni alla haft en fröjdefull jul. Vi har haft fullt hus så alla små djurbebisar har blivit ordentligt socialiserade :) Ny bild på fina Hypnotic Poison Royal Silvia "Nellie", valparna och alla kattungarna. Alla kattungarna har nu hittat egna hem att flytta till när de blivit 14 veckor. Vi har fått en till devon Rex kull på självaste julaftonen. Mer info om den kommer :)


Hypnotic Poison Great Pandora

221222 Pachira letar efter ett eget hem att flytta till i februari:

221220 Titta här vilka fina hanar. Inte det minsta partisk, eftersom det är vi som fött upp dom ;) Det är farbröder till valparna vi har nu.


Hypnotic Poison Domino (Elvis) & Hypnotic Poison Dixi (Hugo)

221218 Lite nya bilder på valparna och kattungarna. Vi har två otingade Devon Rex kattungar, en blåagoutimaskad hona och en vit blåögd hona. Både valparna och kattungarna är i en härlig ålder nu. De är busiga och galet söta. Ni följer väl oss på insta? Där lägger vi upp bilder och filmer lite då och då hypnoticpoison_kennel (hundkonto) och wildthings_devonrex (kattkonto).


Hypnotic Poison Great Atlas

221211 Nya bilder på valparna och kattungarna. Både valparna och kattungarna har fått flytta ut till "stora vida världen" dvs köket och tv-rummet. Mycket spännande :)


S*Wild Things Pumpkin söker ett eget hem

221204 Nya bilder på valparna och kattungarna och kattungarna i kull två har fått sina namn. De är döpta på temat nötter. Nu finns endast en hanvalp (black & tan) otingad:


Hypnotic Poison Great Castor

221127 Vi önskar Fe och Pelle stort lycka till i sitt nya hem där vi tror att de kommer bli mycket bortskämda :) Nya bilder på alla kattungar och på valparna. Valparna har även fått sina namn. De är döpta på temat stjärnor eftersom deras mamma heter Stardust i stamtavlan och kallas Vega. Försökte knäppa kort på valparna med lite jultema men det gick inte så bra. Tur tomten var stilla iallafall ;)

221120 Nya bilder på alla valpar och kattungar. Valparna har börjat få små springor till ögon nu så snart är de ännu sötare. Här är en bild på en av Diors kattungar som hunnit bli två veckor:

221116 Äntligen har vi fått tillgång till hemsideprogrammet sedan vår datakrasch i somras. En massa uppdateringar behöver göras, men hittills har jag bara hunnit med att uppdatera lite grann. Vår största nyhet är att vi fått cavalier king charles valpar och devon rex kattungar, en riktig liten babyboom. Spana gärna in dom för vi tycker att de är hur gulliga som helst :)

220710 Igår var vi på SKK hundutställning i Alfta och ställde ut Sookie som är 10,5 år. Hon fick ck och blev BIR och bästa veteran, så hon fick springa i både BIG final och BIS veteran finalen. Så roligt att det går så bra för en sådan gammal hund. Hon är verkligen i fin form nu vår "gammel-hund".

220603 Devon Rex kull planeras. Mer info under planer. Lilla Joy har tävlat rallylydnad fortsättnngsklass och fått kvalificerande resultat:

220501 Tyvärr var Vega tom. Hon kommer paras igen nästa löp. Frigg däremot är dräktig och kommer få valpar hos sin uppfödare Åsa på kennel Björabäckens. Vi har varit på medlemsmöte på Järvsö BHK och fått finfina priser. Sookie fick vandringspriset för Årets Utställningshund och Joy och Frigg fick priser för sina rallylydnadstitlar.

 

220128 Nu har fler kattungar flyttat och allt har fungerat superbra. Så glad och tacksam för så fina små rapporter från kattköparna. Nya bilder på lilla Nelson som är så otroligt söt.


Hayley och Nelson

220109 Idag har Esther & cavalierna och Anna & Frigg medverkat i en instruktionsfilm som handlar om inkallning som kommer ges ut av SBK. Roligt att våra hundar fick vara med! Det blir spännande att se resultatet någon gång i februari. Idag har resten av L3 kullen flyttat och vi önskar dom stort lycka till! Båda flyttar många mil härifrån och vi håller tummarna för att bilresan flyter på bra.

220105 Idag blev alla katter i L3-kullen, som är döpta efter låttitlar, besiktade ua. Två av dem har flyttat och vi önskar dom stort lycka till i deras nya hem med andra Devon Rex kompisar.

211231 Ännu ett år är nu strax till ändå, ett år som både innehållit sorg och glädje. Här i dessa nyårsord kommer jag endast att nämna det vi gläds åt tävlingsmässigt med hundarna. Inga katter har varit på utställningar. Det har inte varit så många tävlingar eller utställningar pga covid 19.  Joy, Vega och Frigg har genomfört BPH och har känd mental status, samtliga helt skottfasta. Joy har debuterat i rallylydnad och lyckats få titeln RLD N. Frigg har tävlat rallylydnad, fått titeln RLD F och två kvalificerande resultat i avanceradklass. Hon har även lyckats hamna på pallplats flera ggr. Polly har tävlat agility KM och kommit på pallplats 3.

Det hanns även med någon enstaka hundutställning med fina resultat. På inoff blev Pepita Bästa Veteran, Joy BIR och BIG 2, Frigg BIR. Frigg har fått excellent på officiell utställning och 3 ökk. Sookie har blivit BIR, BIS 2 veteran och BIS 1 veteran på officiella utställningar. Vilken stjärna gammeltanten är!

Nu ser vi fram emot ett glädjefyllt 2022! Ta hand om varandra och lev livet fullt ut. Du vet aldrig när det tar slut.

Här hittar ni äldre nyheter. Vill du spana in riktigt gamla nyheter så finns det här: 171230-121230